Intro til Den Sociokratiske Cirkelmetode

- skab en organisk, selvledende organisation

Kurset løfter dine evner i at:

Facilitere bedre møder
med en trin-for-trin proces, der inddrager alle

 

Skabe
ærlige og omsorgsfulde møderum


Frembringe
den kollektive intelligens
i dit team

 

Træffe beslutninger 
med større kvalitets- og risikosikring

 

Fremme autonomien
i jeres teams på en tryg måde

 

Fremme kommunikationsflowet
imellem jeres teams og afdelinger

 

Inspirere
til hvordan I udvikler jeres organisation som en organisme

For os er sociokrati et mindset: Et mindset om at alle behov tæller, til enhver tid. Behovene hos dem vi tjener, behovene hos dem der arbejder sammen, behovene for alt indbyrdes afhængigt liv på planeten og for de fremtidige generationer. – Ted Rau

Hvad er den Sociokratiske Cirkelmetode?

Den Sociokratiske Cirkelmetode er en generel selvledelsesmetode, som passer til alle typer organisationer. Den fokuserer på virksomhedens beslutningsprocesser, organisationsstruktur og kommunikationsflow via flere praksisudviklede agile metoder. SCM lægger fundamentet for, at organisationen kan fungere som en konstant adaptiv og forandrende organisme, hvor det konkrete arbejde kan foregå gnidningsfrit, udviklende og uhindret af spændinger og konflikter. SCM kan med fordel kombineres med mere workfloworienterede tilgange som SCRUM, SAFe og Kanban.

Jeres organisation får med SCM en simpel og smidig måde at definere tydelige domæner for både teams og medarbejdere. I kombination med en organisk dobbelt-link struktur mellem jeres teams i alle lag af organisationen, sætter SCM jer i stand til at lægge reelt lederskab på specifikke områder ud til de enkelte teams og medarbejdere. Det er på denne måde, at I bliver sat i stand til at handle organisk på enhver udfordring og mulighed, da et svar herpå kan komme fra alle dele af organisation – ikke kun fra toppen.

Hver beslutning, der bliver taget i hovedkvarteret, fjerner ansvaret fra folk andre steder i organisationen og formindsker antallet af personer, der synes, at de kommer med et effektivt bidrag til organisationen. – Dennis Bakke

Dato
Sted: Implement Consulting Group, Hellerup eller Nordfyns Højskole i Bogense

Pris: kr. 5.995 ekskl. moms

NB: Begrænset antal pladser

Det siger tidligere deltagere:

 • Er dybt imponeret over jeres faglighed, undervisningsfærdigheder og entusiasme,
  som er dybt smittende og motiverende.

  Anne Charlotte Peterson

  Grunnet & Petersen
 • Mine forventninger: at gå derfra med noogle konkrete værktøjer, hvilket jeg bestemt også gjorde.

  Camilla Miehs

  Bjarke Ingels Group
 • Jeg vil takke jer alle tre for et helt igennem fantastisk kursus!
  Jeg er yderst taknemmelig for at være en del af denne samling af mennesker,
  der alle ønsker at gøre verden til et bedre sted.

  Tina Aasbjerg

  Karise Permatopia

Møder med retning

SCM indeholder en detaljeret trin-for-trin proces til teammøder, som er designet på at frembringe den kollektive intelligens i jeres teams. Ved at invitere medarbejderne til at tage initiativ på de problemer og muligheder de ser, samtidig med at teamet i en målrettet og fokuseret proces inviteres til at stille alle de nødvendige kritiske spørgsmål, sættes hvert team i stand til at handle autonomt og agilt, idet alt, hvad de gør, har en tydelig kvalitetssikring.

På dette kursus vil du lære og forstå principperne bag Samtykkeprocessen, som er grundlaget for en række af de agile metoder, der vinder frem i disse år. Samtykkeprocessen deler en beslutning op i tre tydelige trin, der understøtter teamets samarbejde og beslutningens kvalitet ved at følge den logiske rækkefølge for at komme frem til den bedste beslutning: Forstå, Undersøg og Beslut. Før vi kan beslutte, hvordan vi vil handle, må vi undersøge mulighederne for at handle. Før vi kan undersøge mulighederne for at handle, må vi forstå, hvad problemet er. 

Underviserne:

Jacob Theilgaard
Jacob Theilgaard har været med til at introducere flere af de nyeste selvledelsesmetoder i Danmark og har arbejdet med en lang række af de organisationer, som har været frontrunnere på blandt andet Den Sociokratiske Cirkelmetode i Danmark.

Kåre Wangel
Sammen med Tobias Mark Jørgensen har Kåre Wangel sat den første uddannelse i SCM op i Danmark. Kåre arbejder gennem Crossing Circles målrettet med at sætte mennesker og organisationer i stand til at håndtere problemer i fællesskab.

Tobias Mark Jørgensen
Tobias Mark Jørgensen er en af de mest erfarne undervisere i SCM herhjemme og har sammen med Kåre Wangel sat den første uddannelse i SCM op i Danmark. Tobias og Kåre har sammen konsulenthuset Crossing Circles.

Videre uddannelse:

Vi tilbyder uddannelse i Den Sociokratiske Cirkelmetode på tre niveauer, der hver er designet til bestemte anvendelser af metoden i praksis. Uddannelserne er et samarbejde mellem Crossing Circles og Implement Consulting Group.


Sociocratic Practitioner
Practitioner-uddannelsen er for dig, der ønsker at anvende SCM i din egen organisation, og vil give dig alle nødvendige redskaber til at arbejde med metoden i praksis. Practitioner er desuden fundamentet for de øvrige avancerede metoder.
Deltagere på Introworkshop i SCM kan tage Practitioner-certificeringen til nedsat pris.
 
Sociocratic Facilitator
Facilitator-uddannelsen er for dig, som indtager en ledende rolle i et team eller organisation, som anvender SCM. Du vil på uddannelsen arbejde med de avancerede dele af møde- og procesfacilitering og lære at håndtere spændinger og svære situationer på jeres møder. Facilitator-niveuaet er fundamentet for videre certificering som Trainer.
 
Sociocratic Trainer
Trainer-uddannelsen er målrettet centrale personer i jeres organisation, som selv skal stå for at undervise andre medarbejdere i SCM metoderne, og konsulenter, som ønsker at undervise andre organisationer i SCM. Trainer certificering opnås kun efter forudgående praksiserfaring under observation af en etableret SCM underviser.