Nyt forløb i Den Sociokratiske Cirkelmetode

- uddan dig til Sociocratic Practitioner

Lær hvordan du:

  • fordeler lederskabet ud på alle medarbejdere i din virksomhed
  • træffer bedre og hurtigere beslutninger, som inddrager alle
  • skaber en agil organisation, som kan handle intelligent
  • forebygger og håndterer konflikter og spændinger
  • giver initiativet og kreativiteten den plads, som I har behov for

Kurset er blevet til i et samarbejde mellem
Implement Consulting Group og Crossing Circles.

Kickoff: 12. + 13. januar 2021
Sted: Implement Consulting Group, Hellerup
Forløbet strækker sig frem til d. 10. marts 2021
Undervisere: Jacob Theilgaard, Kåre Wangel og Tobias Mark Jørgensen
Pris: kr. 9.950,- ekskl. moms

NB: Begrænset antal pladser

Traditionelle pyramidestrukturer kræver for meget af for få
og ikke nok af alle andre. – Graham Boyd

Hvad er SCM?

Den Sociokratiske Cirkelmetode er en generel selvledelsesmetode, som passer til alle typer organisationer. Den fokuserer på virksomhedens beslutningsprocesser, organisationsstruktur og kommunikationsflow via flere praksisudviklede agile metoder. SCM lægger et fundament, som gør det konkrete arbejde mere gnidningsfrit og udviklende, og kan med fordel kombineres med mere workfloworienterede tilgange som SCRUM og SAFe.

Jeres organisation får med SCM en simpel og smidig måde at definere tydelige domæner for både teams og medarbejdere. I kombination med en organisk dobbelt-link struktur mellem jeres teams i alle lag af organisationen, sætter SCM jer i stand til at lægge reelt lederskab på specifikke områder ud til de enkelte teams og medarbejdere. Det er på denne måde, at I bliver sat i stand til at handle organisk på enhver udfordring og mulighed, da et svar herpå kan komme fra alle dele af organisation – ikke kun fra toppen.

For os er sociokrati et mindset: Et mindset om at alle behov tæller, til enhver tid. Behovene hos dem vi tjener, behovene hos dem der arbejder sammen, behovene for alt indbyrdes afhængigt liv på planeten og for de fremtidige generationer. – Ted Rau

Møder med retning

SCM indeholder en detaljeret trin-for-trin proces til teammøder, som er designet på at frembringe den kollektive intelligens i jeres teams. Ved at invitere medarbejderne til at tage initiativ på de problemer og muligheder de ser, samtidig med at teamet i en målrettet og fokuseret proces inviteres til at stille alle de nødvendige kritiske spørgsmål, sættes hvert team i stand til at handle autonomt og agilt, idet alt, hvad de gør, har en tydelig kvalitetssikring.

På Sociocratic Practitioner vil du lære at anvende Samtykkeprocessen, som er grundlaget for en række af de agile metoder, der er på vej frem i disse år. Samtykkeprocessen deler en beslutning op i tre tydelige trin, der understøtter teamets samarbejde og beslutningens kvalitet ved at følge den logiske rækkefølge for at komme frem til den bedste beslutning: Forstå, Undersøg og Beslut. Før vi kan beslutte, hvordan vi vil handle, må vi undersøge mulighederne for at handle. Før vi kan undersøge mulighederne for at handle, må vi forstå, hvad problemet er.

Indholdet på forløbet:

Sociocratic Practitioner fokuserer på hands-on erfaring med redskaberne i Den Sociokratiske Cirkelmetode og er bygget op omkring fire live workshops med mellemliggende øvelse af metoderne i såkaldte læringscirkler.

Du vil på kurset blive guidet igennem hver af metoderne af nogle landets mest erfarne undervisere i SCM og få masser af anledning til selv at prøve redskaberne af sammen med andre deltagere – både på hver workshop og i din læringscirkel.

Forløbet strækker sig fra januar til marts 2021 og er det mest dybdegående practitioner-kursus i agil selvledelse til dato.

12. + 13. januar 2021

Introworkshop i SCM

Lær om de grundlæggende principper i Den Sociokratiske Cirkelmetode på denne to-dages kick-off workshop. Efter workshoppen vil du blive sat sammen med andre Practitioner-deltagere i en læringscirkel og arbejde konkret med metoderne i jeres praksis frem til næste workshop.

25. februar 2021

Workshop 3

Hvordan arbejder I med de spændinger, som opstår i et samarbejde, der kræver så stor ærlighed og introspektion, som SCM forudsætter? På denne workshop vil vi med udgangspunkt i Ikke-voldelig Kommunikation sætte give jer redskaberne til at drage omsorg for hinanden i jeres samarbejde.

11. februar 2021

Workshop 2

Fundamentet for den selvledende organisation er, at hver medarbejder har en tydelig rollebeskrivelse at arbejde ud fra. På denne workshop vil du lære, hvordan I udvikler tydelige beskrivelser af hinandens roller og finder et fælles fundament, hvorpå I hver kan arbejde autonomt i hver jeres domæne.

10. marts 2021

Afsluttende workshop

For at kunne have et tydeligt grundlag at træffe beslutninger ud fra, er det nødvendigt, at vi arbejder ud fra et tydeligt defineret fælles formål. På denne sidste workshop vil I lære, hvordan I formulerer vision og mission for jeres organisation og gør det til grundlaget for alle jeres beslutninger fremover.

Ændringer kan forekomme.

Underviserne:

Jacob Theilgaard
Jacob Theilgaard har været med til at introducere flere af de nyeste selvledelsesmetoder i Danmark og har arbejdet med en lang række af de organisationer, som har været frontrunnere på blandt andet Den Sociokratiske Cirkelmetode i Danmark.

Kåre Wangel
Sammen med Tobias Mark Jørgensen har Kåre Wangel sat den første uddannelse i SCM op i Danmark. Kåre arbejder gennem Crossing Circles målrettet med at sætte mennesker og organisationer i stand til at håndtere problemer i fællesskab.

Tobias Mark Jørgensen
Tobias Mark Jørgensen er en af de mest erfarne undervisere i SCM herhjemme og har sammen med Kåre Wangel sat den første uddannelse i SCM op i Danmark. Tobias og Kåre har sammen konsulenthuset Crossing Circles.

Uddannelsesforløb i Den Sociokratiske Cirkelmetode

Vi tilbyder uddannelse i Den Sociokratiske Cirkelmetode på tre niveauer, der hver er designet til bestemte anvendelser af metoden i praksis. Uddannelserne er et samarbejde mellem Crossing Circles og Implement Consulting Group.

Sociocratic Practitioner
Practitioner-uddannelsen er for dig, der ønsker at anvende SCM i din egen organisation, og vil give dig alle nødvendige redskaber til at arbejde med metoden i praksis. Practitioner er desuden fundamentet for de øvrige avancerede metoder.
Deltagere på Introworkshop i SCM kan tage Practitioner-certificeringen til nedsat pris.
 
Sociocratic Facilitator
Facilitator-uddannelsen er for dig, som indtager en ledende rolle i et team eller organisation, som anvender SCM. Du vil på uddannelsen arbejde med de avancerede dele af møde- og procesfacilitering og lære at håndtere spændinger og svære situationer på jeres møder. Facilitator-niveuaet er fundamentet for videre certificering som Trainer.
 
Sociocratic Trainer
Trainer-uddannelsen er målrettet centrale personer i jeres organisation, som selv skal stå for at undervise andre medarbejdere i SCM metoderne, og konsulenter, som ønsker at undervise andre organisationer i SCM. Trainer certificering opnås kun efter forudgående praksiserfaring under observation af en etableret SCM underviser.

Ekstra kursus 2021:

Kom med på sommerhøjskole i selvledelse

- uddan dig til Sociocratic Practitioner på Nordfyns Højskole

Dato: 18/7 til 24/7 2021*
Sted: Nordfyns Højskole, Bogense
Pris for dobbeltværelse: kr. 7.950,-**
Pris for telt/shelterplads: 5.950,-

Spørgsmålet er ikke, hvordan man kan lave bedre regler, men hvordan man kan støtte teams til at finde den bedste løsning. Hvordan man kan styrke mulighederne for teammedlemmerne, så de har mindst muligt behov for anvisninger oppefra. – Jos de Blok

På højskoleopholdet får du:

  • 7 dages intensivt kursus der giver dig certificering som ‘sociocratic practitioner’.*
  • De mest avancerede redskaber til at omstille din organisation til selvledelse.
  • Den førende håndbog i sociokrati, ‘Many Voices One Song’, af Ted Rau og Jerry Koch-Gonzales.
  • Idyllisk sommerhøjskoleophold og værdifuld networking på aktivistiske Nordfyns Højskole. – #BeTheChange
  • Inspirationsindspark til selvledelse, organisk organisering, omsorgsfuldt og meningsfuldt arbejdsliv og formålsdrevet virksomhed.

Den Sociokratiske Cirkelmetode (SCM) er den mest avancerede selvledelsesmetode til dato og har skabt stærke resultater i organisationer af enhver slags.

Sociokratiets samtykkemodel vil sætte jeres organisation i stand til at træffe beslutninger, som frembringer den kollektive intelligens hos alle medarbejdere, og som træffes langt hurtigere, effektivt og gnidningsløst end i både hierarkiske og demokratiske organisationer i dag.

Det siger vores kursister:

Lasse Ornebjerghus, Danfoss

“Jeg har så meget respekt for Ted og Jerry og Crossing Circles
som synes at have brugt tid i det her ud af passion/kærlighed.”

Jens Erik Raasted, Urbania

“Godt kursus. Godt arbejde af Crossing Circles og Jerry og Ted (SoFA)”

Charlotte Lou Langdon, Permakultur Danmark

“I er allesammen MEGA seje. Jeg er så taknemmelig for alt jeres arbejde,
tid og nærvær som er lagt i forberedelser/afholdelsen/afvikling. TUSIND TAK. <3″

Kurset er udviklet i samarbejde med Sociocracy for All.

Læs deres anbefaling her:

“Sociocracy and other forms of decentralized governance have received an increased level of interest in the past years. Many people are questioning the ways of command-and-control and are longing for different ways of working together.

The “self-management journey”, however, is hard to travel alone. A transition to decentralized collaboration requires knowledge, skills and a mindset that many of us are just stepping into. This makes perfect sense – we’re collectively leaving behind the command-and-control culture we have been accustomed with, without really knowing what the new ways look like.

The one week summer course is for you who wants to introduce sociocracy (or parts of it) in your own organization.

It is preferable if you have done an introductory training in sociocracy already, for example through a weekend course, or have hands on experience with sociocracy or holacracy in your organization. But it is not required.”

– Ted Rau & Jerry Koch-Gonzales

Many Voices One Song

Many Voices One Song inkluderer trin-for-trin beskrivelser af, hvordan I opbygger en selvledende organisation, træffer beslutninger i samtykke og integrerer en dybdegående feedback-struktur. Indholdet er illustreret med et væld af diagrammer, skemaer, eksempler, lister, skitser og historier fra praksis.

Vi er på vej med en dansk version af bogen, hvilken vi håber vil være færdig inden udgangen af 2020.

Frederic Laloux (Author of Reinventing Organizations):
“Finally a handbook for Sociocracy! The handbook is detailed, practical, full of examples and insights from experience. A wonderful contribution for people striving for better workplaces and communities.”

John Buck (Co-author of We The People):
“This is a very important book. Many people will find its specific guidance very useful as they start using sociocracy to make their organization more nimble, adaptive and humane.”

Kurset er et højskolekursus med samlinger, kultur- og højskoleundervisning
med en kombination af undervisning og samvær.
Samlinger sker sammen med andre kursister på højskolen.

Undervisningen er på dansk.

 

* Søndag d. 18/7 er ankomst og velkomst.
Det er muligt at ankomme mandag morgen om nødvendigt.

** Da vores formål er at udbrede Den Sociokratiske Cirkelmetode, skal det ikke være økonomisk formåen der hindrer din deltagelse.
Du er derfor meget velkommen til at tage kontakt til os for at høre om eventuelle muligheder.

Her kan du se det foreløbige program og læse mere om forholdene på Nordfyns Højskole: